Blog, Strana 17

Lapač snů - původ a druhy

Lapač snů je tradiční indiánský předmět, který má podle legend schopnost zachytit noční můry a udržet je uvnitř své sítě. Lapač snů funguje jako takový filtr: zachytává špatné sny a propouští pouze ty dobré, aby jeho majitel měl klidný a příjemný spánek.

Je vyrobený ze dřevěného kruhu různé velikosti, do kterého je uvázána pavučinka z provázků, mnohdy doplněná korálky nebo perličkami.

Původ

Poprvé se lapače objevily v Americe dávno před Columbem. Vyráběli si je indiáni na ochranu proti zlým duchům a nepříjemným snům. Známý jimi byl například kmen Ojibwe, ale nacházíme je i u dalších indiánských kmenů. Později se stal populárním dekoračním prvkem v mnoha domovech a spousta lidí ho dodnes používá pro vytvoření klidné a relaxační atmosféry.

Lapače dnes

V současné době lapače seženete v mnoha různých designech a velikostech. Jejich popularita je vysoká a stále roste - potkáte je v mnoha domácnostech v ložnicích, dětských pokojích a někdy i v místnostech, kde se nespí, jako dekorativní prvek podporující příjemnou atmosféru.

Typy lapačů

Tradiční

Tradiční lapač snů pochází od kmene Ojibwe, ale v dnešní době existuje mnoho variant od různých kmenů a zemí. Například lapače snů z Mexika jsou obvykle menší a vyrábějí se z kovových kruhů s jemnými nitěmi, které připomínají pravou pavučinu. Lapače snů z Jižní Ameriky a Asie jsou zdobeny různými druhy perel, kamenů, korálků a řetízků.

Moderní

V moderní době se lapače snů staly velmi populárními a jejich designy se často dost liší od tradičních modelů. Často potkáte třeba lapače snů s motivy zvířat, rostlin nebo s různými symbolickými prvky z jiných kultur.

Dětské

Lapač můžete pořídit i svým ratolestem, abyste zmírnili jejich strach z nočních můr. Dají se koupit různá provedení v zářivých barvách s krásnými korálky i bez nich, zvířátkové lapače atp.

Léčivé kameny vám pomohou popustit uzdu fantazii

Kameny – používané po tisíce let po celém světě léčiteli a alchymisty. Mají schopnost soustředit energii. Působí na jemném, neviditelném energetickém poli, na které duch, tělo a mysl neustále reagují. Kameny jsou minerály, které naše tělo absorbuje při kontaktu s pokožkou. Rovněž vám pomohou podnítit sexuální touhy, snížit stres, koncentrovat se při učení nebo třeba zlepšit vaši představivost.

Léčivé kameny, které se vyplatí pořídit

Achát – kámen rovnováhy. Jeho energie pozitivně ovlivňuje naše energetické pole tím, že ho harmonizuje. Podporuje při různých emočních problémech, dodává sebevědomí. Zmírňuje bolesti hlavy, odstraňuje starosti a úzkosti. Podporuje při různých emočních problémech, dodává sebevědomí. Zmírňuje bolesti hlavy, odstraňuje starosti a úzkosti.

Akvamarín - Modrá odrůda Berylu, zelená je Smaragd. Jeho název pochází z latinského „agua marine“, což znamená „mořská voda“. Říká se mu kámen odvahy. Pomáhá najít vrstvy odvahy k lepšímu navazování kontaktů mezi lidmi. Pomáhá plynuleji vyjadřovat své myšlenky a také pomáhá udržovat asertivitu.

Amazonit – uklidňující a hluboce relaxační kámen. Propojuje srdeční a krční čakru, pomáhá otevřít se lásce. Pomáhá najít klid po těžkých životních zkušenostech. Zahání strach, smutek, obavy a deprese. Je to kámen harmonie. Působí pozitivně na nervovou soustavu, pomáhá lépe zvládat emoce.

Ametyst - Stará se o emoční sféru. Uklidňuje nervový systém, harmonizuje a uvolňuje mysl. Zmírňuje migrény a pomáhá usnout. Je dobré ho mít vedle postele. Čistí a chrání před negativní energií. Dodává sílu v boji se závislostmi. Je to kámen čistoty. Ametyst otevírá čakru třetího oka. Rozšiřuje vaše vnímání. Je to kámen, který vám pomůže jít vědoměji a s větším porozuměním změnám, které se ve vašem životě dějí. Je to transformační kámen.

Toužíte po štěstí? Víme jak na to!

Přírodní kameny jsou již léta neodmyslitelným prvkem dámských i pánských šperků. Nejoblíbenější jsou: diamant, jantar, smaragd, rubín a perly. Zejména ženy jsou milovnicemi tak sofistikovaných a elegantních dekorací. Na první pohled by se zdálo, že jde především o estetické hodnoty. Odborníci v této oblasti však velmi dobře vědí, že přírodní kameny jsou mnohem víc než jen cetka. Které kameny vám přinesou štěstí?drahe kameny (2)

Citrín

Citrín je drahokam, který je velmi vzácnou žlutou odrůdou křemene. Jeho název pochází ze starofrancouzského slova pro citrusový strom. Pro svou barvu se používá ve šperkařství a je sběratelsky vyhledávaný. Je také považován za kámen prosperity, který přitahuje mnoho příznivých situací a užitečných lidí. Podporuje stabilizaci profesního a soukromého života. Má vlastnosti, které podporují sekreci inzulínu, proto se doporučuje diabetikům.

Granát

Granát patří do třídy silikátů. Jeho název pochází z latinského slova granatus, což znamená ovoce granátového jablka, kvůli podobnosti pecky se semeny granátového jablka. Některé z nich mohou měnit barvu v závislosti na osvětlení. Pěkné a čisté kameny se používají při výrobě šperků a ozdob. Podle nekonvenční medicíny podporuje léčbu rakoviny, leukémie a mnoha dalších neduhů.

Malachit

Malachit je minerál ze skupiny uhličitanů. Tento kámen se vyskytuje ve střední Africe, v USA, v Austrálii, v Chile, v Polsku. Je velmi oblíbený a ceněný ve šperkařství. Je zelený, často s různými pruhy v odstínech zelené nebo černé. Už ve starověku se používal jako silný a účinný léčivý prostředek. Svou barvou připomíná svět rostlin, je to kámen, který z nás čerpá patogenní energie a přebírá je. Jeho čistící síla odstraňuje blokády v těle.

Ametyst

Ametyst je jedním z nejoblíbenějších minerálů používaných ve šperkařství. Za své jméno vděčí starověkým Řekům, kteří věřili v jeho široké ochranné vlastnosti. Barva ametystu se liší v závislosti na tom, kde se nachází. Tyto kameny se dodávají v barvách od světle zelené po tmavě fialovou. Ametyst je kámen určený lidem narozeným v únoru a astrologicky spojený se znamením Ryb. Tento kámen pozitivně ovlivňuje lidskou psychiku, pomáhá při meditaci a přináší duchovní harmonii. Nošení ametystů pomáhá udržovat vnitřní klid a zmírňuje bolesti hlavy a migrény.

 

Bojíte se využít naplno svůj talent či schopnosti?

Nebojte se! Drahé kameny vám s tím pomohou

Drahé kameny vám mohou pomoci dosáhnout úspěchu ve vaší kariéře. Přinášíme vám přehled několika nejlepších drahokamů, abyste zvýšili své šance na vzestupnou kariéru, uplatnili své vlohy nebo naplno využili svůj talent. Je potřeba se však nejprve ujistit, že nosíte astrologicky správné drahé kameny, protože jednotlivé druhy se liší člověk od člověka a nemusí vám vždy poskytnout požadované výsledky.talent

Smaragd je kámen pro Merkur a je považován za planetu obchodu, komunikace, inteligence, vzdělání a intuice. Proto je smaragd považován za nejmocnější kámen kariéry. Nošení smaragdu zlepšuje všechny schopnosti související s mozkem, jako je intelekt, paměť a schopnost učit se. Zajišťuje také příliv bohatství. Tento barevný kámen dělá zázraky pro studenty a pro lidi, kteří hledají práci poprvé, protože se říká, že dodává energii, která čistí negativní energii.

Kočičí oko je tradičně známé jako „dračí ocas“. Indiánský název pro kočičí oko je Lehsunia nebo Vaiduria. Předpokládá se, že nošením tohoto drahokamu si člověk může podmanit své nepřátele a odstranit vliv jakýchkoli negativních sil, které na ně působí. Jako „kámen úspěchu“ zlepšuje psychické schopnosti, mystické zážitky a božské znalosti. Má také schopnost řídit tok energie, což zase odstraňuje kreativní bloky. O kočičím oku je známo, že zlepšuje klesající kariéru nebo podnikání a obchod.

Rubín je drahokam pro kariérní úspěch, vášeň a štěstí. Říká se, že je to kámen, který propůjčuje jméno, slávu a uznání, samozřejmě kromě přízně státních a vládních agentur. Rubín pomáhá manifestovat vaše cíle a přitahuje hojnost a osobní sílu; uděluje jednotlivci nejvyšší postavení, je-li o něj žádáno. Propůjčuje klid a rovnováhu, což zvyšuje kreativitu, kariérní úspěch, prosperitu a nezávislost.

Yoni kamenná vajíčka vyrobená z různých kamenů

Yoni kamenná vajíčka jsou stále více populární mezi ženami, kteří chtějí zlepšit své zdraví a intimitu. Tyto malé kamenné kuličky se vkládají do vagíny a pomáhají posilovat svaly pánevního dna, což může mít mnoho zdravotních výhod. Yoni kamenná vajíčka jsou vyrobena z různých kamenů, včetně jadeitu, růžového křemene a obsidiánu.

Každý kámen má své unikátní vlastnosti a účinky, takže si můžete vybrat takové, který odpovídá Vašim potřebám. Použití yoni kamenných vajíček má mnoho výhod. Pravidelné cvičení s vajíčkem může posílit svaly pánevního dna a pomoci v prevenci nebo léčbě problémů s močením, jako jsou inkontinence a úniky moči. Silné svaly pánevního dna mohou také zlepšit sexuální funkce, což bude vést k intenzivnějšímu orgasmu a zlepšení libida.yoni vajicka

Využívání yoni kamenných vajíček může také pomoci ženám při menstruačních problémech a při menopauze. Některé kameny, jako je jadeit, mohou pomoci zmírnit bolesti během menstruace a snížit stres. Další kameny, jako je obsidián, mohou pomoci s menopauzálními příznaky, jako je nespavost a pocení v noci.

Při použití těchto vajíček důležité dodržovat správnou hygienu a pravidla používání. Vajíčko by mělo být omyto mýdlem a vodou před použitím a po použití. Měli byste také používat vajíčko pouze po dobu určenou výrobcem a nikdy nevkládat vajíčko, pokud máte zánět pánevních orgánů nebo jiné zdravotní problémy. Výběr správného kamení pro yoni kamenná vajíčka je klíčový pro dosažení maximálních výhod.

Správnému výběru vajíčka věnujte dostatek času a vyberte přesně takové, které budete vyhovovat dokonale Vašim potřebám. Čas strávený nad hledáním se Vám mnohonásobně vrátí v pozitivních účincích při cvičení s vajíčkem.

Seznamte se s Olivínem a jeho vlastnostmi

Olivín je hojný silikát nalezený v zemském plášti a mnoho meteoritů tento minerál obsahuje. Olivín má typicky olivově zelenou barvu, ale může být také žlutozelený až jasně zelený a hnědozelený až hnědý. Průhlednost olivínu se pohybuje od průhledného až po neprůsvitný a jeho textura je křehká s mnoha lomy. Olivín je běžně spojován se zeleným drahokamem peridotem.

Kde ho najdete?

Olivín se často vyskytuje v tmavě zbarvených vyvřelých horninách nacházejících se na povrchu Země. Tyto horniny se často nacházejí v tektonických deskách a na odlišných hranicích desek. Olivín má vysokou krystalizační teplotu, díky čemuž je jedním z prvních mineralizovaných krystalů ze zemského tepla. Olivín je také snadno transmutován zvětráváním, takže se zřídka vyskytuje v sedimentárních horninách. Olivín může být nalezen v sedimentu nebo písku, když je rozptýlen blízko zdroje. Krystaly olivínu vznikají také při transmutaci dolomitu nebo dolomitického vápence.olivin

 Olivín byl nalezen v kamenných a kamenito-železných meteoritech, které obíhají poblíž Marsu a Jupiteru. Olivín se také nachází v odlišné formě na částech planety nebo asteroidu poblíž hranice pláště a jádra. V roce 2011 pozoroval teleskop NASA jiskřivé zelené krystaly olivínu padající oblakem plynu poblíž vyvíjející se hvězdy. Předpokládalo se, že vzdušné proudy vynesly čerstvě vykrystalizované skvrny olivínu z povrchu hvězdy do atmosféry a způsobily, že hvězda klesá dolů s efektem podobným dešti.

Jaké má vlastnosti?

Přestože se lidé stali velmi praktickými a rychle vpřed, stále věří ve štěstí a hledají štěstí. Ano, to je důvod, proč jsou drahé kameny tak žádané. Použití minerálu olivín zahrnuje tuto vlastno. Lidé věří, že olivín, kterému se ve světě drahokamů říká peridot, má některé schopnosti, které jim do života mohou přinést prosperitu, zdraví, mír, ochranu a lásku. Peridot je považován za srpnový kámen a někteří dokonce tvrdí, že opravdu funguje.

Potřebujete se zbavit pocitů jako jsou beznaděj nebo strach? Věřte v sílu drahých kamenů

Máte pocit, že vše co děláte je zbytečné? Nebo se bojíte, že přijdete o práci? Máte problémy v osobním i pracovním životě? Patříte-li mezi jedince, kteří tyto situace hůře zvládají, můžete vyzkoušet sílu drahých kamenů. Využití léčivé síly krystalů je prastará tradice, která sahá až do dob starých Sumerů v roce 4500 před naším letopočtem. V posledních letech došlo k celosvětovému oživení této praxe, protože nespočet lidí objevilo hluboké výhody přijetí energetických léčivých energií krystalů.drahe kameny ruzenin

Růženín - Pokud někdy existovalo fyzické ztělesnění univerzální lásky, byl by to růženín. Jako jeden z mocných růžových kamenů tento krystal spolupracuje se srdeční čakrou. Přivítání jeho hluboké léčivé energie ve vašem životě může pomoci při podpoře zdravých a vyvážených vztahů s partnery, přáteli a sebou samým. Tato cesta posílí váš pocit vnitřního klidu a tím podpoří harmonii v každé oblasti vašeho života.

Sluneční kámen – jeden z nejmocnějších krystalů – je považován za kámen štěstí a štěstí. Mocný krystal podporuje samoléčebné procesy, které probíhají v celém vašem těle, a zároveň čistí vaše myšlenky a uvolňují znepokojivé záležitosti srdce. Jakmile se tyto mechanismy uvedou do pohybu, váš pocit sebedůvěry, vlastní hodnoty a celkového optimismu se drasticky zvýší. Darujte drahokam slunečního kamene milované osobě, o které máte pocit, že potřebuje ve svém životě ten malý kousek štěstí navíc.

Jaspis – neuvěřitelně silný zdroj léčivé energie – se projevuje v mnoha podobách a je to odrůda chalcedonu. Ačkoli se každá odrůda jaspisu může pochlubit unikátními léčivými vlastnostmi, je známo, že obecně tiší vaši úzkost tím, že rozpouští negativní energie, které vám mohou způsobovat úzkost. Jaspisu se ve skutečnosti přezdívá „nejvyšší vychovatel“. Udržujte jej blízko, pokud máte pocit, že váš život postrádá jemnou podporu a láskyplnou péči.

Pečení cukroví - Jak na to?

Pečení cukroví je oblíbenou tradicí, která je neodmyslitelně spjata s vánočními svátky. Vůně čerstvě upečených sladkostí naplní dům a přinese tu pravou vánoční atmosféru. Tento článek vám představí několik oblíbených receptů na cukroví, které můžete snadno připravit doma.

Obsah

  1. Linecké cukroví
  2. Vanilkové rohlíčky
  3. Medové perníčky
  4. Kokosky
  5. Rumové kuličky

1. Linecké cukroví

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • Citrónová kůra
  • Džem na slepování

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, moučkový cukr a vanilkový cukr.
  2. Přidejte máslo nakrájené na kousky a vejce.
  3. Přidejte citrónovou kůru a vypracujte těsto.
  4. Těsto zabalte do fólie a nechte odpočinout v lednici alespoň hodinu.
  5. Těsto vyválejte na tenký plát a vykrajujte různé tvary.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
  7. Po vychladnutí slepujte džemem.

2. Vanilkové rohlíčky

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g mletých ořechů
  • 80 g moučkového cukru
  • Vanilkový cukr na obalení

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, mleté ořechy a moučkový cukr.
  2. Přidejte máslo a vypracujte těsto.
  3. Těsto zabalte do fólie a nechte odpočinout v lednici alespoň hodinu.
  4. Z těsta tvořte malé rohlíčky.
  5. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
  6. Ještě teplé rohlíčky obalte ve vanilkovém cukru.

3. Medové perníčky

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g cukru
  • 100 g másla
  • 3 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička perníkového koření

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, cukr, sodu a perníkové koření.
  2. Přidejte med, máslo a vejce.
  3. Vypracujte těsto a nechte ho odpočinout v lednici alespoň hodinu.
  4. Těsto vyválejte na tenký plát a vykrajujte tvary.
  5. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.

4. Kokosky

Ingredience:

  • 200 g strouhaného kokosu
  • 150 g cukru
  • 3 bílky

Postup:

  1. V míse smíchejte strouhaný kokos a cukr.
  2. Přidejte bílky a vše důkladně promíchejte.
  3. Tvořte malé hromádky a kladte je na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Pečte v předehřáté troubě na 150 °C asi 15 minut.

5. Rumové kuličky

Ingredience:

  • 200 g mletých piškotů
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g másla
  • 3 lžíce rumu
  • Kokos na obalení

Postup:

  1. V míse smíchejte mleté piškoty, moučkový cukr a kakao.
  2. Přidejte máslo a rum.
  3. Vypracujte těsto a tvořte kuličky.
  4. Kuličky obalte v kokosu a nechte je ztuhnout v lednici.

Závěr

Pečení cukroví je krásnou tradicí, která přináší radost a vůni do vašich domovů. Vyzkoušejte některý z uvedených receptů a užijte si vánoční atmosféru plnou sladkých chutí.

 
Svátek Halloween historie a současnost

Halloween je svátek, který se slaví každoročně 31. října a je spojen s mnoha tradicemi a zvyky. Tento článek se zaměřuje na původ Halloweenu, jeho historický význam, současné zvyky a způsob, jakým se slaví v různých částech světa.

Obsah

  1. Historie Halloweenu
  2. Tradiční zvyky a symboly
  3. Moderní oslavy Halloweenu
  4. Halloween ve světě

1. Historie Halloweenu

Původ a význam

Halloween má své kořeny v dávném keltském svátku Samhain, který se slavil na konci října. Samhain označoval konec sklizně a začátek zimy, která byla často spojována s temnotou a smrtí. Keltové věřili, že během Samhainu se hranice mezi světem živých a mrtvých stává propustnou, což umožňuje duchům a nadpřirozeným bytostem vstoupit do světa lidí.

Křesťanský vliv

Když se křesťanství rozšířilo do keltských oblastí, pokusili se křesťanští misionáři přizpůsobit pohanské tradice novým náboženským zvykům. Svátek Všech svatých (All Saints' Day) byl stanoven na 1. listopadu, a tak se předvečer tohoto svátku (All Hallows' Eve) stal známým jako Halloween.

2. Tradiční zvyky a symboly

Dýně a Jack-o'-lantern

Jedním z nejznámějších symbolů Halloweenu je vydlabaná dýně, známá jako Jack-o'-lantern. Tato tradice pochází z irského folklóru o Jackovi, který přelstil ďábla a byl odsouzen bloudit světem s lucernou vyrobenou z vydlabané řepy. Když Irové emigrovali do Ameriky, začali používat dýně, které byly snadněji dostupné.

Kostýmy a koledování

V době Halloweenu se lidé převlékají do různých kostýmů, což má kořeny v keltské tradici maskování se, aby se chránili před zlovolnými duchy. Děti (a někdy i dospělí) chodí od domu k domu, koledují a říkají "trick or treat" (koledu nebo něco za ni). Tato tradice vznikla z anglického zvyku "souling," kdy chudí lidé chodili od dveří ke dveřím a prosili o jídlo výměnou za modlitby za zemřelé.

3. Moderní oslavy Halloweenu

Ve Spojených státech

Ve Spojených státech je Halloween jedním z nejoblíbenějších svátků. Domy jsou často zdobeny strašidelnými dekoracemi, lidé pořádají halloweenské večírky a děti koledají v sousedstvích. Halloween je také příležitostí pro mnoho aktivit, jako jsou halloweenské průvody, soutěže o nejlepší kostým a různé druhy her.

V Evropě

V Evropě se Halloween slaví méně okázale než v Americe, ale stále získává na popularitě. V mnoha zemích, jako je Velká Británie a Irsko, se děti oblékají do kostýmů a koledníci chodí od domu k domu. Některé země mají své vlastní tradiční svátky, které jsou podobné Halloweenu, například Den mrtvých v Mexiku nebo Dušičky v Česku.

4. Halloween ve světě

Asie

V Asii je Halloween relativně nový svátek, který je populární zejména ve velkých městech. Například v Japonsku jsou halloweenské oslavy spojeny s komerčními akcemi a tematickými večírky v barech a klubech.

Latinská Amerika

V Latinské Americe, zejména v Mexiku, je Halloween slaven společně se Dnem mrtvých (Día de los Muertos), který je významným kulturním a náboženským svátkem. Tento svátek oslavuje památku zesnulých a je spojen s různými tradičními aktivitami, jako je vytváření oltářů, dekorace hrobů a příprava speciálních jídel.

Závěr

Halloween je svátek s bohatou historií a mnoha tradicemi, které se vyvíjely po staletí. Ať už ho slavíte kdekoli na světě, Halloween nabízí příležitost k zábavě, tvořivosti a připomínce starobylých zvyků a legend.