Blog, Strana 16

Žárlivost je někdy největší překážkou ve vztahu. Pomocí drahých kamenů ji potlačíte

Krystaly nejen krásně vypadají – mohou také poskytnout duchovní ochranu. Tyto třpytivé kameny udržují negativní energii pryč, blokují stresové situace a zabraňují kosmickým vlivům ovlivňovat vaše vibrace. Žárlivost je často nežádoucí vlastnost, která ve velké míře komplikuje vztahy a to nejen osobní, ale i pracovní a rodinné. Podívejte se, které drahé kameny vám s ní pomohou bojovat.

Jadeit - Posvátný kámen síly, dlouhověkosti a moudrosti – tak by se dal ve zkratce shrnout tento kámen. Předpokládá se, že jadeit je především amulet proti špatné energii, zlým kouzlům a kouzlům. Pomáhá majiteli najít správnou cestu, dodává sílu a sebevědomí. Doporučuje se zejména lidem trpícím depresemi, protože zlepšuje náladu, dodává štěstí a zahání špatné myšlenky. Uvádí do rovnováhy celé tělo, navrací harmonii, uvolňuje nervy, potlačuje žárlivost. Je to také rodinný kámen. Jeho důležitou magickou vlastností je zmírňování mezigeneračních konfliktů. Podporuje klidný život, bez hněvu a negativních emocí. Jako amulet by se měl nosit přímo na těle, ve formě náramků z přírodních kamenů nebo náhrdelníků. Kromě dobré energie má u nás držet peníze, zajistit prosperitu a dlouhý šťastný život.

Růženin - Růžový křemen, drahokam, který stabilizuje srdeční energii tím, že řeší spory i nepřátelství, může být také široce používán pro usmíření a odpuštění. Růženin učí své nositelky lekce života jako matka. Nošení růžového křemene na srdeční čakru snižuje stres a napětí, které člověka pohltí i při záchvatech žárlivosti.

Peridot /Olivín - Léčení srdeční čakry je primární úlohou peridotu. Drahokam olivín pomáhá zaměřit se na jemné křivdy, které bolí podvědomí v našem každodenním životě. Olivín nazývaný také peridot aktivuje čakru Solar Plexus, která pomáhá efektivně trávit realitu. Peridot, známý jako kámen soucitu, přináší do vztahů dobré zdraví a důvěru, klidný spánek a mír vyvážením emocí a mysli. Tento přátelský světlý zelený kámen má také záhadnou schopnost inspirovat výmluvnost a kreativitu. Také přináší potěšení a dobrou povzbuzení. Přitahuje lásku a uklidňuje hněv tím, že obnovuje všechny věci.

Seznamte se s mocnou sílou karneolu. Dodá vám sebevědomí i kreativitu

Předpokládá se, že karneol je pojmenován po červenooranžové třešni Kornel. Artefakty využívající karneol pocházejí z doby bronzové kolem roku 1800 před naším letopočtem na ostrově Kréta. Římané věřili, že karneol je kamenem odvahy – schopným posílit sebevědomí a sílu. Ve starověkém Egyptě byl kámen umístěn na mumie, aby pomohl mrtvým na jejich cestě do posmrtného života, zatímco architekti faraonů nosili karneol k označení hodnosti a postavení. Ve středověku karneol používali alchymisté při vaření kamene k uvolnění energie jiných drahokamů.

Karneol a jeho magická síla

Karneol je základním kamenem pro znamení zvěrokruhu Panna (23. srpna – 22. září). Pro většinu kultur, od 15. do 20. století, byl karneol jedním ze čtyř základních kamenů srpna. Od starověku se karneol nosil v kamejích ve víře, že zažene šílenství a deprese. V současné době si někteří myslí, že karneol zvyšuje sebevědomí a kreativitu, bojuje s pocity nedostatečnosti, zvyšuje fyzickou energii a překonává nespavost. Doma se věří, že karneol zvyšuje motivaci k akci. Někdy se používá jako talisman na ochranu před ohněm a neštěstím. Karneol je spojován s čakrou solar plexu (žlutá čakra), u které se předpokládá, že nerovnováha způsobuje zažívací problémy a také nedostatek sebedůvěry.karneol

Význam karneolu je známý jako kámen odvahy, vytrvalosti, energie, vedení a motivace. Tento Sunset Stone nás inspiroval a chránil po celou historii díky svému jasnému a bohatému zbarvení. O karneolu se říká, že pomáhají ustrašeným řečníkům stát se odvážnými a výmluvnými. V dávných dobách nosili válečníci karneol kolem krku pro statečnost a pro zvýšení fyzické síly během boje. Také se tvrdí, že jsou magnety blahobytu a štěstí. Lidé ho často používají, když potřebují zdravou dávku štěstí, což z něj dělá kámen štěstí. Protože také funguje jako krystal ambicí, odhodlání a nadšení, věří se, že karneol pomáhá chránit nositele před pomalou energií nekompetentních spolupracovníků.

Homeopatika na kašel

Homeopatika jsou alternativní metodou léčby, která může být využita i při léčbě kašle. Při výběru homeopatických léků na kašel je důležité vzít v úvahu typ kašle, jeho charakter a doprovodné příznaky. Zde je několik běžně používaných homeopatických léků na kašel:

Homeopatické léky na různé typy kašle:

  1. Aconitum napellus:
    • Příznaky: Náhlý nástup kašle, suchý, štěkavý kašel, často po vystavení studenému vzduchu nebo větru. Kašel bývá horší v noci a může být doprovázen strachem a neklidem.
  2. Belladonna:
    • Příznaky: Suchý, dráždivý kašel, horší v noci a při ležení. Může být doprovázen horečkou, zarudlým obličejem a pocením.
  3. Bryonia alba:
    • Příznaky: Suchý, bolestivý kašel, horší při pohybu a hlubokém dechu. Pacient má tendenci držet hrudník, aby minimalizoval bolest. Může být doprovázen silnou žízní.
  4. Drosera rotundifolia:
    • Příznaky: Spastický, štěkavý kašel, horší v noci a po ležení. Kašel může vést až k zvracení nebo pocitu dušení. Pacient se často dusí při kašli.
  5. Pulsatilla:
    • Příznaky: Kašel je horší v noci a při ležení, často se mění charakter kašle z vlhkého na suchý. Pacient může být citlivý, plačtivý a toužit po čerstvém vzduchu.
  6. Spongia tosta:
    • Příznaky: Suchý, drsný kašel, jako kdyby pacient měl v krku houbičku. Kašel je horší v teple a při ležení. Úleva může nastat při pití teplých nápojů.

Použití homeopatik:

  • Dávkování: Dávkování homeopatických léků může být různé, ale obecně platí, že byste měli dodržovat pokyny uvedené na obalu nebo doporučení homeopatického odborníka.
  • Potence: Pro akutní stavy se často používají nižší potence (např. 6C nebo 30C). Pokud příznaky přetrvávají, může být potřeba vyšší potence, ale to by mělo být konzultováno s homeopatem.
  • Frekvence: Při akutním kašli můžete užívat jednu dávku každé 1-2 hodiny, postupně snižujte frekvenci, jakmile se příznaky zlepší.

Důležité upozornění:

  • Konzultace s odborníkem: Homeopatická léčba by měla být konzultována s kvalifikovaným homeopatem, zvláště pokud jde o děti, těhotné ženy nebo osoby s chronickými zdravotními problémy.
  • Kombinace s konvenční léčbou: Homeopatika mohou být používána spolu s konvenční léčbou, ale je důležité informovat svého lékaře o všech užívaných lécích.
  • Trvání příznaků: Pokud kašel přetrvává déle než několik dní nebo se zhoršuje, je nezbytné vyhledat lékařskou pomoc, aby bylo vyloučeno závažnější onemocnění.

Homeopatická léčba může být účinná pro některé lidi, ale účinnost a výsledky se mohou lišit. Je důležité zvolit správný lék na základě konkrétních příznaků a individuálních potřeb pacienta.

Křišťál představuje čistotu a dokonalost, navíc vyniká mnoha schopnostmi

Křemenný krystal byl kdysi považován za věčný led seslaný nebeskými bohy. Až do pozdního 15 století si mnoho učenců myslelo, že tento kámen je zkamenělý led. Křemenný krystal je ve skutečnosti minerál, jeden z nejrozšířenějších minerálů v kontinentální kůře Země, složený z křemíku a kyslíku.

Křišťál a jeho schopnosti

Křišťál může být ledově čirý nebo může mít inkluze, závoje, bubliny a různé barvy. Je také známý jako horský křišťál, křišťálový křemen, univerzální křišťál nebo čirý křemen. Lidé v nejstarších zaznamenaných dobách věřili v magickou sílu křemene. Starověké římské, egyptské a řecké civilizace používaly krystaly křemene jako silné talismany. Předpokládá se, že slovo křišťál  pochází z řeckého slova „krystallos“, což znamená led. Staří Japonci věřili, že křišťál vznikl z dechu bílého draka a považovali ho za symbol dokonalosti. V průběhu historie se používal při dešťových rituálech, křišťálových lebkách a také pro křišťálové koule k předpovídání budoucnosti již od středověku.kristal

Díky své schopnosti rovnováhy je křišťál vynikající pro harmonizaci a stabilizaci prostředí a je nápomocný v romantických vztazích. Říká se, že zesiluje léčivou energii a je zvláště účinný při chronické únavě, artritidě, poranění kostí, depresi, cukrovce, fibromyalgii a střevních potížích. Věří se také, že zlepšuje duševní a fyzickou energii, vytrvalost a fyzickou sílu. Rovněž zvyšuje duchovní růst, spiritualitu a moudrost. Protože objasňuje myšlenkové procesy a emoce, může zvýšit inspiraci a kreativitu. Může také pomoci s koncentrací, studiem a udržením toho, co se člověk naučil.

Díky použití čirého křemene ke zlepšení duševní jasnosti a soustředění může být skvělým doplňkem domácí kanceláře. Vaše kancelář představuje vaši kariéru ve feng shui, takže je to důležitá oblast, které byste měli věnovat pozornost, pokud chcete dodat energii nebo podpořit tuto část svého života. Umístěte čirý křišťál na svůj stůl nebo na polici v pracovním prostoru.

 

Nevěříte si nebo jste nesmělí? S pomocí drahých kamenů se od těchto pocitů oprostíte

Skutečná sebedůvěra vychází zevnitř, takže pokud chcete zvýšit svou vlastní hodnotu, začněte tím, že zvýšíte své vibrace. Zasloužíte si, abyste se v životě ukázali jako své nejšťastnější a nejjistější já, takže tyto skvělé drahokamy mějte poblíž v křišťálové láhvi na vodu nebo karafě.

Sodalit - Sodalit je skvělou vzpruhou pro každého, kdo se cítí kreativně blokován problémy sebedůvěry. V léčitelském umění se o sodalitu říká, že pomáhá rozvíjet váš pocit vlastní hodnoty a sebeúcty. Věří se také, že vám pomůže cítit se dostatečně odvážně, abyste vyjádřili své skutečné pocity a rozloučili se s návyky, které potěší lidi.

Černý turmalín - Věří se, že tento mocný kámen vás uzemňuje a udržuje spojení s vašimi kořeny, což je ideální pro léčení a ochranu. Když máte u sebe černý turmalín, můžete pociťovat zvláštní pocit sebedůvěry a vnitřní síly. Je to ideální klenot pro každého, kdo chce ochránit svou pozitivní energii před špatnou náladou ostatních.

Jadeit - je známý jako kámen štěstí, ale podle léčitelského umění má také další fantastickou výhodu: věří se, že přináší do vašeho života důvěru a jasnost. Říká se, že Jadeit má zázračnou schopnost, která vám pomůže rozpoznat, když se držíte zpátky s omezujícími přesvědčeními. S tímto drahým kamenem po svém boku můžete prorazit tyto překážky a dosáhnout snů, po kterých jste vždy toužili.

Čirý křišťál - Nosit čirý křemen je jako otevřít přímou komunikační linku k vašemu nejvyššímu já. V léčitelství je čirý křemen známý jako obzvláště silný kámen. Říká se, že zesiluje léčivé schopnosti jakéhokoli drahokamu, v jehož blízkosti je umístěn, ale je také fantastický sám o sobě. Předpokládá se, že čirý křemen pomáhá posílit vaše záměry a podporuje silnou důvěru ve vaši vlastní intuici.

Drahé kameny vám pomohou zvýšit sebevědomí

Věděli jste, že drahé kameny vám mohou pomoci zvýšit sebevědomí několika způsoby? Pokud se sami se sebou necítíte dobře, podívejte se na našeho průvodce.

Způsob jak si vybudovat sebevědomí a zbavit se komplexu méněcennosti,  je využití energie minerálů. Jaké drahé kameny vám mohou pomoci zvýšit sebevědomí?

Akvamarín - dodává odvahu plachým lidem a pomáhá v upřímném a otevřeném vyjádření citů. Bojíš se říct svému příteli, jak se cítíš? Tento minerál bude dokonalý.

Růžový opál - tento minerál dodává radost a zlepšuje náladu, což také pozitivně ovlivňuje sebevědomí. Navíc krásně vypadá a každé z nás dodá spoustu dívčího šarmu.

sebevedomi

Granát – je minerál s mnoha vlastnostmi. Mezi ně patří i rozptylující ostych. Je také perfektní, pokud chceme změnit své návyky a osvobodit se od toxických vztahů. Kámen na ochranu před zlem. Čistí čakry a podporuje cirkulaci energie v těle. Zvyšuje vůli a sebevědomí, dodává odvahu. Pomáhá provádět změny v našem životě, stimuluje sexuální energii. Léčí staré rány.

Labradorit - tento kámen umožňuje zahnat mučivé a vtíravé myšlenky, rozjasňuje mysl a přináší nové, kreativní nápady. Také se věří, že pomáhá překonat ostych vyplývající z nesprávného, špatného smýšlení o sobě. Pokud tedy o sobě máte sklon nemyslet to dobře, tento kámen vám může pomoci.

Opál - Je kámen pro lidi, kteří se chtějí duchovně rozvíjet. Podporuje rozvoj povědomí. Odhaluje skryté záležitosti a pomáhá pochopit jejich význam. Dokáže vyvolat vize z minulých životů, jejichž pochopení je pro další vývoj klíčové. Jeho energie prostupuje různými dimenzemi, plynule prochází časem a místy, aby podpořila naše vědomí. Učí, jak využít všech životních událostí, těch nejsmutnějších i těch šťastnějších. Jak být vděčnější, jak být vnímavější, přítomnější a všímavější. Stimuluje smysly a aktivuje schopnosti, probouzí ducha k plnějšímu projevu.

Obětujete se pro druhé nebo naopak vidíte jen sami sebe?

Poradíme vám čím podpořit obětavost a pomoc druhým

Patříte mezi ty, kdo se rádi obětují pro druhé a potlačují tak své potřeby nebo naopak vidíte jen sami sebe? Jací jste vy nebo vaši blízcí a přátelé se ukáže vždy v těch nejtěžších chvílích, kdy je nutné ukázat svou sílu, odvahu, solidaritu či dobrosrdečnost. Obětavost člověka je možné podpořit některými drahými kameny.drahe kameny

Ametyst je kamenem harmonie a relaxace. Lidem náchylným ke stresu navrací rovnováhu, přináší klid a osvobozuje mysl od negativních myšlenek. Pomáhá vypořádat se s emocemi, dodává trpělivost, pomáhá při každodenní únavě a problémech a zajišťuje silný a zdravý spánek v noci. Ametyst je kámen zvláště cenný pro lidi na odpovědných nebo vysokých pozicích, protože energie ametystu má pozitivní vliv na kreativitu a efektivitu a umožňuje vám rozšířit obzory a možnosti rozvoje. Ametystu se připisuje také to, že pomáhá zmírňovat konflikty v osobním i pracovním životě a také čistí místa od negativní energie.

Růženín je kámen přinášející posílení nesobecké lásky, přátelství, mír, něžnosti. Pomáhá prohloubit naši vnímavost vůči problémům druhých osob. Rovněž pomáhá naučit naslouchání a trpělivosti. Je to kámen pomáhající při srdečních problémech, jež vznikají potlačováním emocí. Stejně tak je skvělou volbou při nespavosti a při léčbě neplodnosti či pohlavních nemocí u žen.

Sardonyx je velmi zajímavým kamenem. Umí dodat životní elán, dobrou náladu, potlačit starosti a celkově posílit náš charakter. Ze zdravotního hlediska posiluje nervový systém, podporuje správnou funkci žláz, zejména pak štítné. Pomůže vám s nespavostí i revmatickými bolestmi. Lze jej nosit na ruce nebo si dopřát denně sardonyxový elixír – do nádoby s vodou ponořte několik těchto kamenů a nechte je den působit. Po vyjmutí z nádoby můžete nápoj vypít. Kameny vždy omývejte proudem vody a dobíjejte jejich energii na slunci.

Jaké drahé kameny mít v ložnici?

Ložnice je zvláštní místo v našem domě. Právě tam trávíme téměř třetinu svého života relaxací, odpočinkem nebo rekonvalescencí po nemoci. To je tedy dostatečně silný argument pro zajištění pohodlí a adekvátní energie, která tam vládne. Není to nic těžkého, když přijdou na pomoc přírodní kameny, které mají různé vlastnosti – od uklidňujících, přes relaxační, až po rozněcování lásky a vášně. Pokud se chcete dozvědět více o tom, který kámen si vybrat pro vaši ložnici, zveme vás k přečtení našeho článku.

Jaké drahé kameny vybrat?jake-drahe-kameny-mit-v-loznici

Měsíční kámen pro dobrý spánek

Měsíční kámen, jak název napovídá, je spojen s Měsícem. Je to kámen pro dobrý spánek a kromě přísně zklidňujících vlastností má také pozitivní vliv na fungování našich kognitivních procesů a intuice. Podporuje nás v mluvení s vnitřním hlasem, díky čemuž se stává výborným přítelem v situacích, kdy potřebujeme udělat důležité životní rozhodnutí.

Rubín

Rubín je kámen podněcující touhu, pomáhá zvýšit sexuální výkonnost i zlepšit orgasmus. Rovněž pomáhá nasměrovat k realistickým cílům. Díky moci podněcovat srdeční čakry uvádí srdce do rovnováhy a také odvádí z těla a krve jedovaté látky. Je vhodné jej nosit v období, kdy vás trápí jarní únava.

Ametyst

Ametyst je dalším kamenem doporučeným lidem, kteří mají pocit, že se jejich vztahem prohání bouřka. Jeho tajemná, fialová záře dokonale zvládá všechna protivenství na cestě ke štěstí a harmonii, přináší mír, dobro a lásku. V minulosti se věřilo, že nošení ametystů pomůže zbavit se problému s alkoholem, který ve vztahu vznikl.

Jak se naučit toleranci?

Co je tolerance? Je to souhlas s tím, že ostatní lidé mohou zastávat a vyjadřovat názory, se kterými nesouhlasíme. Mnozí z nás vyrostli v rodinách a prostředích, kde se předpokládalo, že jsme všichni stejní. Každý z nás je individualita a zaslouží si respekt stejně jako my. Jak se dopracovat k toleranci? Pomohou vám s tím nejen různé tréninkové metody, ale také drahé kameny.srdce drahe kameny

Růženín - kámen radosti ze života. Zlepšuje pohodu, zbavuje vás viny, studu a zábran. Pomáhá pochopit a uzavřít určité etapy života a posunout se vpřed.

Tygří oko - Je to kámen radosti, pomáhá dělat dobrá rozhodnutí. Stimuluje kreativitu, dodává motivaci a ochotu tvořit, posiluje naši vnitřní sílu, proto se doporučuje lidem s uměleckou osobností, kteří často podstupují kreativní výzvy a potřebují odblokovat své myšlenky a schopnosti.

Akvamarín - kámen odvahy a lásky. Usnadňuje komunikaci, asertivitu a pomáhá vyjadřovat myšlenky a pocity, což má pozitivní vliv na mezilidské kontakty. Pomáhá udržet lásku a štěstí ve vztahu. Má uklidňující účinek, zmírňuje úzkost a deprese.

Jadeit – posvátný kámen síly, dlouhověkosti a moudrosti. Symbolizuje pět ctností: odvahu, moudrost, spravedlnost, soucit a skromnost. Poskytuje štěstí, prosperitu a dobrý manželský život. Předpokládá se, že jadeit je amulet proti špatné energii, zlým kouzlům a kouzlům. Pomáhá majiteli najít správnou cestu, dodává sílu a sebevědomí.

Nefrit – nazývaný kámen života, zvyšuje životní síly, chrání před nemocemi a zlem. Posiluje v nás mír, harmonii, kreativitu, odvahu. Oživuje citový život a schopnost naslouchat druhým.

Rodonit - Hojí duchovní rány, obnovuje rovnováhu, rozvíjí sebeúctu. Přináší a posiluje lásku a přátelství, pomáhá v komunikaci. Pomáhá dělat dobrá rozhodnutí.