Léčivé působení jantarové vody

Jantarová pryskyřice, známá svým propojením se sluncem, má schopnost obohatit vodu o sluneční vlastnosti.

Příprava jantarové vody

Pro přípravu jantarové vody je vhodné použít nádobu z čirého skla, například džbánek nebo láhev. Na dno nádoby nasypte přiměřené množství dobře energeticky očištěného jantaru (cca 80 g na 0,5 l vody). Kousky jantarů by měly být očišťovány alespoň dvakrát týdně. Pokud máte džbánek s širším hrdlem, doporučuje se jantary zalít mírně teplou vodou a proprat je přímo v nádobě dlaní. Po proprání vodu vylijte a tento postup opakujte, dokud kameny nebudou čisté.

Očištěné kousky jantaru vysypte z nádoby na desku z přírodního materiálu a nechte je na slunci alespoň jeden den venku. Poté je nasypte zpět do džbánku a zalijte studenou vodou. Pro zesílení účinků můžete džbánek s vodou a jantary vystavit opět slunci. Ohřátá voda je pro organismus vhodnější a díky slunění i více voní.

KOUPIT můžete zde: https://www.magieprirody.cz/jantar-surovy/jantar-surovy-2-6-mm-10g-top-kvalita/

Doporučení k pití jantarové vody

Jantarovou vodu pijte nejlépe po doušcích ráno na lačný žaludek nebo v průběhu dne před jídlem. Na rozdíl od přípravy vody z křemenných druhů je jantar citlivější a potřebuje více péče. Proto je vhodné nechat jantar dostatek času na regeneraci a doplnění energie, kterou nejlépe získává ze slunce.

Jantarová voda dodává organismu energii, pomáhá proteplovat špatně prokrvované oblasti těla, mírní revmatické potíže, chrání před infekcí, snižuje horečky a celkově pomáhá při nachlazení a zánětech. Tato voda má pozitivní účinky na hormonální a trávicí systém, a je účinná při onemocněních močového ústrojí, žlučníkových potížích, žaludečních, jaterních a střevních obtížích, astmatu a bronchitidě. Posiluje imunitní systém, aktivuje látkovou výměnu a podporuje funkci štítné žlázy.

jantarova voda

Vnější použití jantarové vody

Jantarová voda se dá využít i vnějším způsobem. Pomáhá při potírání problematické pleti, léčení vyrážek, ekzémů, alergií a drobných zevních poranění. V ústní dutině mírní záněty dásní a sliznice, čímž přispívá k celkovému zdraví ústní dutiny.

Psychické účinky jantarové vody

Pití jantarové vody může pozitivně ovlivnit i psychický stav. Tento elixír vnáší do duše teplo, jas a rovnováhu, a zbavuje nás strachu. Vůně a lehkost jantarové vody nám pomáhají vytvořit příjemnou atmosféru v našem nitru, upevnit se ve svém břiše a lépe zvládat překážky každodenního života.

Vlastnosti jantaru

Jantar je organická fosilní pryskyřice jehličnatých stromů, průsvitně žlutý až hnědý, citlivý na alkohol a vysoké teploty. Jantar pomáhá stahovat negativní energie z ledvin, bojuje proti kamenům močového měchýře, zmírňuje bolesti močového měchýře a infekční choroby, astma, jaterní potíže a celkově očišťuje organismus. Jeho účinek je silný zejména na sakrální a solar plexus čakru.

Zvláštnosti a historie jantaru

Jantar, známý také jako "hořící kámen", byl ochranným kamenem Vikingů proti duchům a démonům. Posiluje psychiku lidí se sklonem k sebevraždě. Malým dětem pomáhá při růstu zubů - stačí jim zakoupit náramek, náhrdelník nebo větší kámen a uložit jej pod polštářek v postýlce, čímž zmírní bolest a přinese klidný spánek.