Co je superměsíc, superúplněk či velký úplněk a kdy opět nastane a jak nás ovlivní.

Superměsíc je termín, který popisuje jev, kdy se Měsíc nachází v perigeu, tedy v bodě své oběžné dráhy, který je nejblíže Zemi. Během tohoto období se Měsíc jeví až o 14% větší a 30% jasnější než při apogeu, kdy je nejdále od Země. Pokud k tomuto jevu dochází během úplňku, nazývá se to superúplněk nebo také velký úplněk.

Vliv superúplňku

Superúplněk má nejen vizuálně atraktivní efekt, ale také zesiluje astrologické vlivy, které mohou mít významný dopad na lidské chování a emoce. Někteří lidé hlásí zvýšenou citlivost, kreativitu nebo energii během tohoto období.

Kdy opět nastane superúplněk?

V roce 2024 můžeme očekávat ještě 2 superúplňky. Zde jsou konkrétní data:

  1. 19. srpna 2024: Jeden z nejvýznamnějších superúplňků v roce, který bude mít silný vliv na všechna znamení zvěrokruhu.
  2. 18. září 2024: Poslední superúplněk roku 2024.

Každý z těchto superúplňků bude mít své specifické astrologické vlivy, které se projeví na jednotlivých znameních zvěrokruhu. Během těchto období je dobré věnovat zvýšenou pozornost svým emocím a vnitřním pocitům, protože energie superúplňku může přinést nové uvědomění a změny.

superuplnek

Jak se připravit na superúplněk?

  • Meditace a relaxace: Během superúplňku je dobré praktikovat meditaci a relaxační techniky, které pomohou zvládnout zvýšenou energetickou intenzitu.
  • Záznam snů: Vzhledem k tomu, že superúplněk může zesílit sny a vize, doporučuje se vést si deník snů.
  • Sebereflexe: Toto je vhodný čas pro introspekci a sebereflexi, což může přinést nové vhledy a pochopení sebe sama.

Úplněk v srpnu: Vliv na jednotlivá znamení zvěrokruhu a doporučené ochranné kameny

V srpnu má úplněk specifický vliv na jednotlivá znamení zvěrokruhu, který může ovlivnit různé oblasti života, od emocí po fyzickou energii. V tomto článku se podíváme na to, jaký vliv může mít srpnový úplněk na každé znamení zvěrokruhu.

Beran (21. března - 19. dubna)

Srpen je pro Berany obdobím intenzivní energie a úplněk tento trend ještě zesiluje. Berani mohou cítit zvýšenou potřebu akce a možná budou mít tendenci k impulsivnímu chování. Toto je skvělý čas na dokončení projektů, ale je důležité zůstat disciplinovaný a vyhnout se zbytečným konfliktům.

Doporučený kámen: Hematit - pomáhá Beranům uzemnit jejich energii a uklidnit mysl.

Býk (20. dubna - 20. května)

Pro Býky je úplněk časem, kdy se mohou objevit dlouhodobé finanční nebo majetkové otázky. Je důležité pečlivě zvažovat své investice a vyhnout se unáhleným rozhodnutím. Toto období je také vhodné pro řešení rodinných záležitostí.

Doporučený kámen: Růženín - podporuje lásku a sebeúctu, pomáhá Býkům cítit se milovaní a pečovaní.

Blíženci (21. května - 20. června)

Blíženci mohou cítit potřebu komunikace a socializace. Úplněk může přinést nové informace nebo odhalit skryté pravdy. Je to ideální čas pro navazování nových kontaktů a zlepšení stávajících vztahů, ale také pro introspekci a osobní růst.

Doporučený kámen: Ametyst - podporuje klid a soustředění, pomáhá Blížencům najít rovnováhu.

Rak (21. června - 22. července)

Raci mohou během úplňku zažívat intenzivní emocionální vlny. Tento čas je vhodný pro sebepoznání a emocionální léčení. Raci by měli věnovat pozornost svému vnitřnímu světu a pečovat o své emocionální potřeby.

Doporučený kámen: Měsíční kámen - zesiluje intuici a poskytuje emocionální rovnováhu.

Lev (23. července - 22. srpna)

Srpen je měsícem, kdy Lvi oslavují své narozeniny, a úplněk přináší extra dávku energie a pozornosti. Toto období je ideální pro osobní rozvoj a sebeprezentaci. Lvi by měli využít tuto energii k dosažení svých cílů a posílení sebevědomí.

Doporučený kámen: Citrín - podporuje sebevědomí a tvůrčí energii.

Panna (23. srpna - 22. září)

Pro Panny je úplněk časem, kdy mohou dokončit staré projekty a vyřešit nedořešené záležitosti. Toto období je vhodné pro organizaci a plánování, ale také pro reflexi a přehodnocení životních priorit.

Doporučený kámen: Jaspis - podporuje uzemnění a trpělivost.

Váhy (23. září - 22. října)

Váhy mohou během úplňku pocítit potřebu rovnováhy ve svých vztazích. Je to ideální čas pro zlepšení komunikace a posílení partnerských vazeb. Váhy by měly věnovat pozornost i svému osobnímu prostoru a rovnováze mezi prací a odpočinkem.

Doporučený kámen: Lapis lazuli - podporuje harmonii a rovnováhu ve vztazích.

Štír (23. října - 21. listopadu)

Úplněk může přinést Štírům intenzivní vnitřní proměny a odhalení skrytých aspektů jejich života. Tento čas je vhodný pro osobní transformaci a řešení hlubokých emocionálních problémů. Štíři by měli naslouchat své intuici a být otevření změnám.

Doporučený kámen: Obsidián - poskytuje ochranu a podporuje emocionální očistu.

Střelec (22. listopadu - 21. prosince)

Střelci mohou během úplňku cítit touhu po dobrodružství a nových zkušenostech. Toto období je ideální pro cestování, vzdělávání a rozšiřování obzorů. Střelci by měli být otevření novým možnostem a výzvám.

Doporučený kámen: Turmalín - podporuje ochranu a pozitivní energii.

Kozoroh (22. prosince - 19. ledna)

Pro Kozorohy je úplněk časem zaměřeným na kariéru a profesní růst. Toto období je vhodné pro stanovení nových cílů a strategické plánování. Kozorohové by měli využít svou disciplínu a vytrvalost k dosažení úspěchu.

Doporučený kámen: Onyx - poskytuje sílu a podporuje disciplínu.

Vodnář (20. ledna - 18. února)

Vodnáři mohou během úplňku pocítit zvýšenou potřebu nezávislosti a svobody. Tento čas je ideální pro inovace a experimenty. Vodnáři by měli využít svou kreativitu a otevřenost novým myšlenkám.

Doporučený kámen: Akvamarín - podporuje klid a komunikaci.

Ryby (19. února - 20. března)

Ryby mohou během úplňku zažívat zvýšenou citlivost a intuitivní vnímání. Toto období je vhodné pro duchovní praxi a uměleckou tvorbu. Ryby by měly naslouchat svým pocitům a věnovat se činnostem, které jim přinášejí vnitřní klid.

Doporučený kámen: Fluorit - podporuje intuici a duchovní růst.

Úplněk v srpnu může mít různorodé vlivy na jednotlivá znamení zvěrokruhu. Klíčem k využití jeho energie je naslouchání vlastní intuici a přizpůsobení se aktuálním potřebám a možnostem. Nezáleží na tom, v jakém znamení jste, důležité je, abyste se během tohoto období soustředili na svůj osobní růst a harmonii.

Výběr správného ochranného kamene může pomoci vyvážit energii a podpořit pozitivní vlivy tohoto lunárního jevu. Každé znamení má své specifické potřeby, a proto je důležité najít kámen, který nejlépe vyhovuje jejich individuálním charakteristikám.